TRITON Restaurant Praha


 
Gastronomický kalendář

Kromě nabídky z jídelního lístku připravujeme pro naše hosty zpestření v podobě sezónních menu. Chceme, aby naši hosté mohli ochutnat jídla spjatá s určitým ročním obdobím, či specifickým svátkem.

Všechna menu je možno zakoupit jako dárek svým blízkým ve formě dárkového GOURMET CERTIFIKÁTU. Příjemně strávený večer ve dvou u dobrého jídla a pití v jedinečném prostředí krápníkové jeskyně je stejně ten nejlepší dárek, kterým uděláte radost každému!


Steaky & Saláty - Letní sezóna 2017

Nejšťavnatější steaky okořeněné vlastními bylinkami vypěstovanými ve Františkánské zahradě. Sezónní čerstvé saláty - to pravé osvěžení pro horké letní dny.
 

  • Smažené tygří krevety, sezamová zelenina, wasabi dip [CZK 440,-]

  • Losos steak podávaný na plátcích pečené cukety, bazalkové pesto s praženými mandlemi
    [CZK 440,-]

  • Kuřecí steak Madras s pečenými tomaty, česnekem a koriandrem [CZK 390,-]

  • Grilovaná kachní prsa, sladko kyselá omáčka, pečené mango & sušené chilli [CZK 390,-]

  • Hovězí Rib eye steak s omáčkou Café de Paris, grilovaná zelenina [CZK 460,-]

  • Beef steak s omáčkou ze zeleného pepře, restovaný lilek s tomaty [CZK 590,-]

  • Steak z vepřového karé pečený s anglickou slaninou, Salza Verde [CZK 390,-]

Cena: od 390,- Kč

Candlelight Menu - celoročně

Romantická večeře při svíčkách v nezapomenutelné atmosféře secesní krápníkové jeskyně jistě potěší jako dárek k výročí svatby nebo i při jiné slavnostní chvíli pouze pro dva. Udělejte radost své drahé polovičce.
 

  • Sklenka Pálffy sekt Brut (méthode champegnois traditionelle)
  • Tartar z marinovaného lososa s grilovanou tygří krevetou a pestem z černých oliv
  • Krémová polévka z artyčoku s grilovaným ovčím sýrem
  • Citrónový sorbet se zakysanou smetanou a tymiánem
  • Svíčkové řezy s glazírovanými jablky a vanilkovou omáčkou, doplněné pažitkovým šťouchaným bramborem a citronovým olejem
  • Pistáciový krém s mandlovou křupinkou a medovými ořechy
  • Káva nebo vybraný čaj
Cena: 1500,- Kč

České degustační menu - celoročně

Česká kuchyně není jen knedlo-zelo-vepřo. Snažíme se vylepšit mínění veřejnosti o kvalitě tradiční české kuchyně a objevovat zapomenuté recepty našich babiček. Ty totiž měly ve svých kuchařkách pravé poklady. Nejžádanější menu z naší stálé nabídky…
 

  • Pražská šunka s tradičními doplňky
  • Hovězí vývar s masem a zeleninou
  • Tradiční svíčková na smetaně s brusinkami a karlovarským knedlíkem
  • 1/4 Pečené kachny s červeným vinným zelím a bramborovým knedlíkem
  • Jablkový závin se zakysanou smetanou a čokoládovou omáčkou
Cena: 890,- Kč

Flambované Crêpes Suzette - celoročně

FLAMBOVANÉ CRÊPES SUZETTE A 0,75L PÁLFFY SEKT BRUT. Rozpalte to s námi gastronomickým zážitkem a vyzkoušejte dezert flambovaný přímo u Vašeho stolu! Naše obsluha připraví jednu flambovanou palačinku Crêpes Suzette na pomerančovém likéru a brandy přímo před Vašimi zraky. Záleží jen na Vás, zda si druhou palačinku necháte připravit a nebo si ji za asistence obsluhy oflambujete sami.
 

  • Flambovaná palačinka Crêpes Suzette s vanilkovou zmrzlinou pro 2 osoby
  • Láhev Pálffy Sekt Brut (méthode champenois)
  • Káva nebo čaj Organic Mighty Leaf
Cena: (za 2 os.) 1500,- Kč

Steaky & Saláty - Letní sezóna 2017

Nejšťavnatější steaky okořeněné vlastními bylinkami vypěstovanými ve Františkánské zahradě. Sezónní čerstvé saláty - to pravé osvěžení pro horké letní dny.
 

  • Smažené tygří krevety, sezamová zelenina, wasabi dip [CZK 440,-]

  • Losos steak podávaný na plátcích pečené cukety, bazalkové pesto s praženými mandlemi
    [CZK 440,-]

  • Kuřecí steak Madras s pečenými tomaty, česnekem a koriandrem [CZK 390,-]

  • Grilovaná kachní prsa, sladko kyselá omáčka, pečené mango & sušené chilli [CZK 390,-]

  • Hovězí Rib eye steak s omáčkou Café de Paris, grilovaná zelenina [CZK 460,-]

  • Beef steak s omáčkou ze zeleného pepře, restovaný lilek s tomaty [CZK 590,-]

  • Steak z vepřového karé pečený s anglickou slaninou, Salza Verde [CZK 390,-]

Cena: od 390,- Kč

Dýňové menu - 13. - 31. října 2017

Tak jednoduchá a přitom tááák dobrá, to jsou jídla z dýní. Dýně mají všechny možné barvy, tvary i velikosti, každá se hodí na něco a v kombinaci s dalšími podzimními surovinami úžasné. Zarezervujte si svůj stůl v Tritonu včas!
 

  • Salát z pečené dýně a jablka s medovými ořechy a calvados dresinkem
    140,-Kč
  • Dýňová polévka s praženými semínky a dýňovým olejem
    110,-Kč
  • Dýňové rizoto s pečenými lesními houbami a šalvějovým glazé
    240,-Kč
Cena: od 110,- Kč

Svatomartinské Menu - 11. - 16. listopadu 2017

Přijede letos svatý Martin na bílém koni nebo přijde pěšky v zablácených botách? Tak či onak, my si pro něj připravíme posvícenskou svatomartinskou husu. S křupavou kůrčičkou, houbami a svatomartinským vínem. A vás zveme na tu slávu taky!
 

  • Svatomartinské 0,2l – mladé víno 2017
  • Plátky uzených kachních prsou na čekankovém salátu, kaštanech a malinovém octě
  • V sádle pečené husí stehno s vinnou omáčkou a mačkaným bramborem s pečenou cibulkou, pečená kořenová zelenina
  • Pečené jablko s rybízovou marmeládou a ořechovým krémem

Cena: 757,- Kč

Ústřice na ledu - 1. - 11. prosince 2017

Ne každý této pochoutce přijde na chuť hned napoprvé, ale ústřice chovali pro jejich výjimečnou chuť už staří Římané. Když už nenašli perlu, alespoň si pochutnali… Přijďte vyzkoušet, jaké účinky budou mít na vás… Podáváme na ledu se sektem.
 

  • Čerstvé ústřice na ledu, podávané s citrónem a dresinkem z whisky a pečené šalotky
    3 ks =
Cena: od 210,- Kč

Štědrovečerní Menu - 24.12. 2017

Nechte tým našich kuchařů připravit pochoutky, které se na vašem stole neobjevují každý rok. K tomu všemu vůně čerstvě upečeného vánočního cukroví, doprovázející tóny piána, koledy a kouzelná atmosféra Vánoc v unikátním prostředí.
 

  • Kir Royal
  • Paštika z kachních jater a uzených kachních prsíček, nakládané kaštany, salát z pomeranče a čekanky
  • Polévka z třeboňského kapra s opečenou houskou a kořenovou zeleninou
  • Zapečený houbový Kuba s grilovaným lilkem a lanýžovým olejem
  • Anglická svíčková s omáčkou z hořké čokolády a višní, gratinovaný brambor s anýzem, grilovaná zelenina
  • NEBO
  • Smažený třeboňský kapr s tradičním českým bramborovým salátem
  • Ořechové flameri s malinami, ananasem a vanilkovou pěnou
  • Káva nebo čaj & vánoční cukroví
Cena: 1912,- Kč

Svatoštěpánské Menu - 25.- 26.12. 2017

Slavnostní menu na Boží hod vánoční a svatého Štěpána si dopřávají nejen věřící lidé. Je příjemné si po dnech plných příprav a shonu zajít na skvělé jídlo, do restaurace, kde čas plyne pomalu. Atmosféra krápníkové jeskyně a živá klavírní hudba vás svátečně naladí.
 

  • Sklenka Pálffy Sekt Brut (méthode champenois traditionelle)
  • Tatarák z marinovaného lososa s koprem a mořskou solí, olivová tapenáda, rukola salát
  • Bramborová polévka se sušenými houbami
  • Pečená krůtí prsa na rozmarýnu a červeném vínu, karamelizovaná karotka, tagliatelle s citronovým olejem
  • Karamelový dortík s hruškami a mandlemi s omáčkou z lesního ovoce
  • Káva nebo výběr z čajů
Cena: 980,- Kč