TRITON Restaurant Praha


 
Triton menu

Jídelní lístek restaurace v jazycích AJ, NJ, RU, FR, IT. Na požádání předložíme brýle k jídelnímu lístku.

 

Mezi Vaše nejoblíbenější patří:

 Romantické Candlelight Menu 

  • Sklenka Pálffy sekt Brut (méthode champegnois traditionelle)

  • Tartar z marinovaného lososa s grilovanou tygří krevetou a pestem z černých oliv    

  • Krémová polévka z artyčoku s grilovaným ovčím sýrem

  • Citrónový sorbet se zakysanou smetanou a tymiánem

  • Svíčkové řezy s glazírovanými jablky a vanilkovou omáčkou, doplněné pažitkovým šťouchaným bramborem a citronovým olejem

  • Pistáciový krém s mandlovou křupinkou a medovými ořechy

  • Káva nebo vybraný čaj

    [CZK 1500,-/os.]                                Více informací...

STUDENÉ PŘEDKRMY

  • Hovězí na dva způsoby: carpaccio - tatarák s nakládanými hříbky, lanýžovým dresinkem a
    čerstvými bylinkami s rajčatovým olejem [CZK 250,-]

  • Tataráček z uzeného pstruha, créme fraiche, citrón yuzu a kaviár s hrubozrnnou hořčicí,
    chléb Tramezzini [CZK 240,-]

  • Terina z červené řepy s balsamiko medovým dresinkem a salátem z řeřichy,
    česnekové krutóny [CZK 190,-]

  • Pražská šunka s křenem, nakládané cibulky, kyselá okurka, bílá čokoláda,
    rajče, oxalis [CZK 140,-]


POLÉVKY

  • Hovězí consommé z oháňky s játrovými a špekovými knedlíčky, domácí nudle [CZK 110,-]

  • Račí krémová polévka s humřím olejem a kokosovou pěnou [CZK 140,-]

  • Bramborová polévka s houbami [CZK 110,-]


TEPLÉ PŘEDKRMY

  • Gratinovaný kozí sýr, medové tagliatelle, créme fraiche, hrozny a medová pěna [CZK 220,-]

  • Glazírovaný brzlík s kaštanovým pyré, skořicí, ředkvičkou a mini jarním salátem [CZK 340,-]


ČESKÁ NÁRODNÍ KUCHYNĚ

  • Tradiční hovězí svíčková na smetaně, brusinkovým terčem a karlovarským knedlíkem [CZK 390,-]

  • Guláš z hovězí kližky s houskovým knedlíkem [CZK 280,-]

  • Vepřové karé s bramborovou lepenicí, majoránkovou omáčkou a pivní pěnou [CZK 290,-]

  • Pečená kachna s červeným vinným zelím a bramborovým knedlíkem [CZK 390,-]


TĚSTOVINY

  • Nudle Vlasty Buriana s pečeným kuřecím masem, jablky a mandlemi podle Jaroslava Trejbala - osobního kuchaře Vlasty Buriana - Král českých komiků působil přímo zde - ve dřívějším kabaretu, hrál a bavil publikum v letech 1920 - 1923 [CZK 290,-]

  • Tagliatelle se smetanovo-lanýžovým krémem [CZK 340,-]


Z PÁNVE A GRILU

  • Sumeček na dva způsoby se šafránovou omáčkou, rizotem s červeným vínem, špenát s vlašskými ořechy, šampaňská pěna, kaviár a marinovaní ráčci [CZK 440,-]

  • Marinovaný losos ve vodce a červené řepě, romanesko, topinamburová kaše,
    račí omáčka [CZK 490,-]

  • Pomalu pečená perlička se špekovým obalem, ratatouille, hráškem
    a krémovou bramborovou kaší [CZK 490,-]


STEAKY

Podávané s grilovanou zeleninou a gratinovanými bramborami

  • Hovězí filet steak [CZK 490,-]

  • Rump steak [CZK 480,-]

  • Rib Eye steak [CZK 480,-]

  • STUDENÉ OMÁČKY - Curry / Chilli / Bylinková [CZK 60,-]

  • TEPLÁ OMÁČKA - Rozmarýnová [CZK 60,-]


ČERSTVÉ SALÁTY

  • Brasserie - míchaný zeleninový salát s bylinkovým dresinkem [CZK 150,-]

  • Fitness salát - Qinoa, rukola, čerstvá pomerančová šťáva, máta a fíky [CZK 180,-]

  • Salát s kuřecími prsíčky obalovaný v dýňové strouhance s uzenou pečenou řepou,
    dýňovým olejem a jogurtovým dresinkem [CZK 190,-]


NABÍDKA DEZERTŮ

  • Mousse z Grand Marnier likéru a mascarpone s čokoládovou glazurou, vanille tahiti,
    čokoládová Valrhona variace a jahoda-yuzu pyré [CZK 260,-]

  • Císařský trhanec s rumem a rozinkami, jablečné pyré [CZK 190,-]

  • Čokoládový fondán Valrhona, mascarpone zmrzlina, ovocné pyré [CZK 220,-]


SÝRY

  • Variace českých sýrů, šalotkové chutney, hrozny, ořechy [CZK 240,-]


V naší nabídce naleznete bezlepková i vegetariánská jídla Vegetariánské jídlo Bezlepkové jídlo

Vinný lístek

„Život je příliš krátký na to, abychom pili špatná vína.“
(Josef Liška, vedoucí týmu sommelierů)

Specialitou našich sommelierů je výběr vína, které se nejlépe hodí k vašemu pokrmu a momentální chuti. Bohatá vinotéka s víny z celého světa přímo vybízí k volbě „vína na míru“.

Budete-li chtít, rádi Vás naší vinotékou provedeme a ukážeme Vám, jaké poklady ukrývá ...


Česká & Moravská bílá vína

Vinařská podoblast Mělnická

2011      Pinot blanc - pozdní sběr, Salabka, Praha             

Vinařská podoblast Znojemská

2011      Sauvignon - pozdní sběr, J. Barabáš, Tasovice    

Vinařská podoblast Mikulovská

2009      Ryzlink rýnský - pozdní sběr, Sonberk, Mikulov               

2013      Ryzlink vlašský - pozdní sběr, Mikros vín, Mikulov           

2009      Ryzlink vlašský - kabinet, Tanzberg - Mikulov     

2012      Veltlínské zelené - pozdní sběr, barrique, Moravíno      

2013      Sauvignon - pozdní sběr, Gala Vinařství                

2013      Ryzlink vlašský- pozdní sběr, Gala Vinařství        

2013      Ryzlink rýnský - pozdní sběr, Gotberg   

2012      Chardonnay - pozdní sběr, Reisten - Valtice       

2005      Pinot blanc - výběr z hroznů, Reisten - Valtice      

2009      Ryzlink vlašský - ledové víno, Sedlec      

Vinařská podoblast Velkopavlovická

2012      Ryzlink rýnský - pozdní sběr, Velké Bílovice        

2008      Sauvignon - pozdní sběr, barrique,F. Mádl, V.Bílovice   

2004      Rulandské šedé - slámové, O. Drápal     

Vinařská podoblast Slovácká

2012      Ryzlink rýnský - pozdní sběr, M. Robek, Blatnice             

2013      Rulandské šedé - pozdní sběr, M. Sůkal              

2004      Rulandské bílé - pozdní sběr, Spielberg               

2011      Chardonnay - pozdní sběr, J. Beneš

 

Zahraniční bílá vína

2013      Sancerre, Crochet, LOIRE            

2012      Riesling Hugel, Vin d´Alsace, ALSACE      

2010      Chablis, Mont de Milieu, 1er Cru CHABLIS           

2011      Ardeche Chardonnay, Louis Latour, BOURGOGNE          

2006      Caprice de Colombelle, COTES DE GASCOGE     

2013      Sauvignon, Fumées Blanches, LANGUEDOC      

2013      Pinot Grigio, Colterenzio, ALTO ADIGE  

2011      Gavi di Gavi, Vila Sparina, PIEMONTE     

2012      Sauvignon Blanc, Reserva, Ventisquero, CHILE 

2012      Chardonnay, Reserva, Jacob´s Creek, AUSTRALIA           

2012      Sauvignon, Sliding Hill, NEW ZEALAND   

 

Moravská růžová vína

2013      Frankovka Rosé - kabinet, Vinařství Kořínek - Mikulov     

 

Zahraniční růžová vína

2013      Chateau Minuty COTES DE PROVENCE  

 

Česká & Moravská červená vína

Vinařská podoblast Mělnická

2011      Frankovka - pozdní sběr, Salabka, Praha             

2009      Pinot Noir - výběr z hroznů, Salabka, Praha        

2009      Neronet - pozdní sběr, Salabka, Praha 

Vinařská podoblast Znojemská

2011      Svatovavřinecké - barrique, N.Šaldorf    

2007      St. Margarita, Maršovice            

Vinařská podoblast Mikulovská

2010      Rulandské modré - výběr z hroznů, Moravíno, Valtice 

2010      Merlot - barrique, Ing. Michlovský, Perná          

2007      Rulandské modré - pozdní sběr, Ing. Michlovský             

2011      Rulandské modré - výběr z bobulí, Gotberg      

Vinařská podoblast Velkopavlovická

2008      Pinot Noir - výběr z hroznů, Springer, Bořetice

2011      Frankovka - výběr z hroznů, Springer, Bořetice 

2011      Coteaux Peluic - N.E.R., Velké Bílovice 

2011      Zweigeltrebe - barrique, Velké Bílovice  

2011      Cabernet Sauvignon - barrique, Ing. Michlovský               

2005      Cuvée SKALE (Cabernet Sauvignon & Merlot) Vinařství Springer, Bořetice         

Vinařská podoblast Slovácká

2010      Krásná Hora, M. Sůkal   

2011      Zweigeltrebe - pozdní sběr, Spielberg   

2011      Cabernet Sauvignon, barrique, Templářské sklepy         

 

Zahraniční červená vína

2011      Sirius, Sichel, BORDEAUX             

2004      Chateau d´Angludet, MARGAUX             

2009      Savigny Les Beaune, Cornu, BOURGOGNE           

2003      Vosne - Romanée, Chezeaux, COTE DU NUITS   

2012      Ventoux, Delas, RHONE              

2012      Crozes Hermitage, Delas, RHONE          

2009      Chateauneuf du Pape "La Bernardine", RHONE 

2007      Les Mattes, LANGUEDOC-ROUSSILLON

2006      Castel Fossibus, Ollier Taillefer, FAUGÉRES        

2010      Chianti Classico, Reserva, Bandecca, TOSCANA 

2010      Chianti Classico, Verrazzano, TOSCANA 

2010      Primitivo di Manduria, PUGLIA 

2008      Brunello di Montalcino, Lisini, TOSCANA             

2006      Cignale, Castello di Querceto, TOSCANA             

2004      Capitel San Rocco, Tedeschi, VERONA    

2005      Turriga, SARDEGNA        

2012      Rawson´s Retreat, Shiraz-Cabernet, AUSTRALIA              

2002      Petit Verdot, AUSTRALIA         

2008      Shiraz, Hundred Tree Hill, AUSTRALIA   

2004      Dehesa La Granja, CASTILLA Y LEÓN       

2008      Tinto Pesquera, Crianza, ESPAŇA             

2011      Riscal S.L. - Tempranillo, RIOJA  

2009      Marqués de Riscal, Reserve, RIOJA         

1998      Prado Enea, RIOJA          

2001      Cabernet Sauvignon, R. Mondavi, CALIFORNIA  

2008      Cabernet Sauvignon, Gran Reserva, CHILE       

2013      Malbec, Rewen, ARGENTINA       

2006      Merlot, Salton Desejo, BRASIL  

2011      Shiraz, Phant, SOUTH AFRICA     

2003      Inanda, Yonder Hill, SOUTH AFRICA        

2008      Shiraz, Kaapzicht, SOUTH AFRICA            

2010      La Motte, Millennium, SOUTH AFRICA  

 

Champagne & šumivá vína

Bohemia sekt    

Pálffy Sekt Brut (méthode champenoise)          

Freixenet "Cordon Negro"       

Champagne Billecart - Salmon  

Champagne Billecart - Salmon Rosé     

Champagne Moët&Chandon 

Champagne Veuve Clicquot Ponsardin

Champagne Dom Pérignon, Moët&Chandon    

 

Vyzrálá portská vína

Porto Velha tawny 20 Y.O.        

Porto Velha 40 Y.O.